söndag 12 januari 2014

Train insane or.....

....remain the same?
Det ligger mycket i det. Jag mår bra av att träna, så enkelt är det. Sen kan det säkert verka insane att gå till gymmet varje dag. Och jo, vila är ju inte att underskatta. Men då jag känner vilken skillnad det gör för mej, både fysiskt men kanske främst psykiskt att träna så som jag gör....så ser jag ingen anledning att hålla igen. Borde troligen lägga en plan att varva med gym och löp/pw. Men nu kom det viss en jäkla massa snö... Och löpband är ju inte riktigt detsamma. 
Men ska nog ändå lägga upp en plan att följa lite bättre. Sen är det kosten. Nej jag behöver inte gå ner i vikt. Fruktansvärt irriterande när folk tror att det är anledningen till att lägga om kosten. Jag gör det för att orka. Och må bättre. För att orka träna behöver kroppen mycket av en del, mindre av en del, men lite av allt ;) Glasklart? Jajje!
Så om nu folk och fä kan knipa käft om att "du behöver inte träna, du som är så smal" "Du behöver väl inte gå på diet"
Det finns liksom andra anledningar att träna. 
Som att remain sane. Eller insane. Eller hur var det nu? ;)

Have it King u all!

lördag 11 januari 2014

Dagen då jag skulle plocka ner månen.

Ibland ska saker och ting bara jäklas. Bara för att, känns det som. En dag med tjurig inställning blir jag förbannad och stressad. En dag med något mer positiv inställning kan jag se det som en prövning för att hitta nya sätt och andra vägar för att nå målet. 
Men den här dagen, då jag ställdes inför ett problem som var lika enkelt att lösa som att plocka ner månen... Då brast det efter ett tag. Då vill jag bara påpeka att min inställning från början var positiv. Vid de första motgångarna lyckades jag klura ut alternativ. Igen. Och igen. Men när plan A, B, C OCH D gått åt helsicke börjar jag bli lätt irriterad. Nej det var sanning med viss modifikation. Jag var faktiskt riktigt upprörd. Och i klarspråk asförbannad. 
Det som gjorde mej mest arg var att plan A borde ha hållt. Det är egentligen inget som skulle behöva diskuteras. Jag följde nämligen konstens alla regler, precis som man ska göra. Men hur fan jag än bar mej åt så var det nån jävel som drog i ett snöre och tyckte att månen skulle sitta högre upp. 
Plan B, C och D gick ut på att försöka hitta omvägar, kryphål eller lura någon att hjälpa till. Men icke. Folk är inte särskilt välvilligt inställda när det handlar om att utföra ett ganska omöjligt projekt. 
Ok, jag kan litegrann förstå. Det krävs ju ändock lite prestation av den som ska hjälpa till. Hjälpa till är ju faktiskt att göra någon en tjänst. Och det kanske inte vem som helst vill göra för vem som helst. 
Men slutet gott, allting gott. Plan E visade sej vara lösningen. Min sista utväg var att gå till högsta ort för att beklaga mej och uttrycka frustration. Bland alla dessa paralleller kan vi ju då säga att det var NASA som fick rycka in för att hjälpa mej ur mitt lilla haveri. De som kanske inte egentligen åtgärdar utan bara studerar på håll. 
Ibland får man vara nöjd över att vara talför. Och kanske hjälpte det att vara irriterad oxå. 
Månen? Nä, det är rätt omöjligt att plocka ner den. Ja om du inte heter Gru och är en figur i "Dumma mej".
Men prova själva att få tag på Kvinnohälsan ska ni få se. Försök i en veckas tid, tala sedan om för mej hur man gör.
Jag lovar, det är ungefär lika enkelt som att plocka ner månen.

Have it King u all!

söndag 5 januari 2014

Det är så lagom jävla bra.

Det där ordet lagom, kan nån fiska upp det, komma hit med det? Med bruksanvisning inkluderat.
Jag kan verkligen inte förstå det.
Ogillar ordet starkt. Det säger ju ingenting. Definierar inte nånting. Som nån gråzon som inte förklarar ett endaste dugg. Hur fasen ska jag kunna veta vad du anser är lagom? Som en beskrivning av "inte för mycket" men heller "inte för lite".
Om någon frågar mej hur mycket mjölk jag vill ha i kaffet, då kan jag svara lagom. Bara för att rets. För det är märkligt... Svarar jag lagom, nog fasen blir det alltid antingen för mycket...eller för lite. Just därför att ingen vet hur mycket "mitt" lagom innebär.

Nej. Det finns så många bra ord att använda istället för lagom. Lagom varmt ute idag? Nej värmen är perfekt för att jag ska trivas. Eller så är det för varmt, eller för svalt. Eller passande för den aktiviteten vi ska göra. Åker man och badar, vill man ha varmt. Ska man gå och shoppa på stan, vill man ha svalare. Det är så lätt att slänga in det där otäcka ordet, jag gör det säkerligen själv. Men nu ska jag sluta med det. Det är mitt nyårslöfte 2014. Även om det tog några dagar in på det nya året att komma fram till det.
Åh. Måste ju ha ett undantag som bekräftar regeln. Det måste alltid finnas.
Jag kommer fortsätta svara lagom om någon undrar hur mycket mjölk jag vill ha i kaffet.

Men den som säger "lagom är bäst" kommer jag ge onda ögat.

Have it King u all!

lördag 4 januari 2014

Kort rapport om ungar, middag, nyår och rapport. Och lite apelsin.

Röda dagar, lediga dagar. Och de andra är också lediga, jag tog så mkt semester som krävdes för att få långledigt. Så vad händer? Nja, inte mycket men det är också planen :) Lugnt och skönt. Och det ser ut ungefär såhär:
Ungar som fascineras av fontän i tf.
Ännu ett lekparkshäng, här med mormorn.


<3 bjuder på underbar middag.
Nyårsfirande hos Calle och Jessica.
Emmie hittade kompis och hade fullt upp hela kvällen.
Både E och C höll sej vakna ända fram till 00.30 när vi åkte hem.



Annars är det plugg, plugg, plugg. Rapportskrivning utifrån en undersökning med kvantitativ metod. Och kvantitativt innebär siffror. Och DET innebär att jag är beredd att ge upp.
Det går tråkigt dåligt emellanåt.




 
 
 
Dagens inspo snor jag från Agnetas fb. Ett apelsinträd. Det ska jag ha en dag. Så, klart och avgjort!
 

 
 
Nu har jag skickat över rapporteländet till Kristina som får fixa det sista. Som diagram och div. bilagor. Sånt som jag inte orkar ge mej på. Sånt som hon är såååå bra på :) Sen är det bara skicka in, opponera på en annan, å sen! Sen börjar nästa termin.
 
 
Have it King u all!